تاریخ انتشار : دوشنبه 26 تیر 1396 - 14:35
کد خبر : 21116

بازنگری درآئین نامه نقل و انتقالات فوتبال/ فسخ یک طرفه قراردادها اجرایی شد

بازنگری درآئین نامه نقل و انتقالات فوتبال/ فسخ یک طرفه قراردادها اجرایی شد

رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال روز دوشنبه از بازنگری در آئین نامه نقل و انتقالات فوتبال ایران خبر داد و گفت: در این آیین نامه برای نخستین بار موضوع فسخ یک طرفه قرارداد تصویب شده است و از فصل جدید لیگ برتر اجرایی می شود.

«احمدرضا براتی» در گفت و گو با خبرنگاران گفت: درآیین نامه نقل و انتقالات گذشته ضعف هایی وجود داشت که به خوبی دیده نمی شد و از طرفی با مقاومت باشگاه ها و فوتبال روبرو بود.
وی افزود: به نظر می رسید که هر تحولی با مقاومت مواجه شود، ناگزیر باید مقابل مقاومت ها ایستاد و اجرای قانون حق فسخ همانند مقررات بین المللی در آیین نامه جدید نقل و انتقالات پیش بینی شد و امیدواریم در فصل جاری این موضوع در فوتبال ایران نهادینه شود.
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال اضافه کرد: باشگاه های ما شاید حقوق خود را در بخش های مختلف دریافت نکنند، اما نمی توانند تعهدات خود را نسبت به مربیان و بازیکنان انجام ندهند. برای بازیکن حقوقی تعریف شده که باید تامین شود.
براتی گفت: شاید بازیکنی پول خود را دریافت نمی کرد و از سویی دیگر این بازیکن به دلیل داشتن قرارداد نمی توانست به باشگاه دیگری برود. بنابراین باشگاه باید به تعهدات خود عمل کند یا اینکه بازیکن را نگه ندارد تا درباشگاه دیگری به فعالیت ادامه دهد.
وی به مشکلات پیش رو برای تدوین مقررات جدید نقل و انتقالات اشاره کرد و افزود: هدف ما انطباق بیشتر آیین نامه به استانداردهای بین المللی است تا این مقررات را در داخل کشور تمرین کرده و با مشکل روبرو نشویم.
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال از حذف برخی مقررات بین المللی نقل و انتقالات در آیین نامه داخلی خبر داد و گفت آیین نامه قبلی ضعف هایی داشت که تلاش شد تا این ضعف ها برطرف شود.
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال تاکید کرد که باشگاه ها باید ۳۰ روز مانده به پایان دوره نقل و انتقالات لیست مازاد را اعلام کنند. برخی باشگاه ها بازیکنان را جذب و از طرفی لیست مازاد را هم اعلام نمی کردند که این بازیکنان نه می توانستند باشگاه را به دلیل قرارداد ترک کنند و نه بازی کنند.
براتی اظهار داشت: بازیکنانی که در ایران بازی می کنند، برای گرفتن پول خود مشکل دارند چه برسد به اینکه بازی نکند. به همین دلیل تا زمانی که بازیکن مازاد جذب باشگاه جدید نشود، از باشگاه می تواند حقوق و مزایا و یا حتی غرامت مطالبه کند.
وی به تاکید کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر اینکه باشگاه های حاضر در فصل جاری لیگ قهرمانان آسیا با داشتن بدهی حق حضور در لیگ قهرمانان آسیا را ندارند، اشاره کرد وگفت: با مدیران عامل چهار باشگاه استقلال، پرسپولیس، تراکتورسازی و نفت جلسه داشتیم زیرا که این موصوع جدی است.
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال سیاست این فدراسیون را در این خصوص همراهی با باشگاه عنوان و اظهار امیدواری کرد این مساله ختم به خیر شود و با راهکارهای قانونی نظیر فسخ قرارداد یک طرفه مانع انباشت بدهی ها شود و از سوی دیگر بدهی باشگاه ها نیز تسویه شود.

**اجازه اخطار، توبیخ ، جریمه نقدی و ممنوعییت از نقل و انتقالات به کمیته تعیین وضعیت محول شده است
روزبه وثوق احمدی رئیس کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مربیان فدراسیون فوتبال نیز در این نشست خبری، گفت: در روزهای پایانی سال ۹۵ به دلیل مشکلاتی که در پرونده باشگاه های ایرانی در فیفا بوجود امد لزوم ایجاد این کمیته در بین مدیران ارشد فدراسیون فوتبال ایران احساس شد که کارکرد نظارتی بر نقل و انتقالات داخلی و بین المللی فوتبال ایران و حل و فصل اختلافات ناشی از آن را به عهده دارد.
وثوق احمدی ادامه داد: پیش از این وظیفه رسیدگی و حل اختلافات ناشی از نقل و انتقالات بر اساس مصوبه هیات رئیسه به عهده کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بود که با تشکیل کمیته تعیین وضعیت حل و فصل این اختلافات و همچنین صدور رای حق رشد بازیکنان برعهده این کمیته قرار گرفت که البته بعد از رای این کمیته قابلیت تجدید نظر خواهی در کمیته استیناف و یا فرجام خواهی در دادگاه عالی رسیدگی به اختلاف بین المللی ورزشی (CAS) دارد بنابراین تا حدودی حساسیت رسیدگی به پرونده ها را در این کمیته زیاد خواهد کرد .
این مدیر فدراسیون فوتبال اضافه کرد: فسخ یک جانبه از بزرگترین مواردی بود که با کمک کمیته حقوقی و تدوین مقررات و تصویب سازمان لیگ و هیات رئیسه به مرحله اجرا در آمد زیرا این موضوع بیشترین دلیل مراجعه بازیکنان به این کمیته بود .
وی گفت: در گذشته قانونی وجود داشت که اگر بازیکنی ۵۰ درصد مبلغ قرار داد خود را دریافت نکرده باشد می تواند فسخ قرارداد کند اما در مقررات بین المللی هیچ مبلغی تعیین نشده و این موضوع در آئین نامه جدید نقل و انتقالات نیز پیش بینی شده است و اگر مبلغی در قرارداد اشاره نشده باشد پرونده ها بررسی و تصمیم مقتضی در خصوص ان گرفته می شود و نمی توان نسخه ای یکسان (رای یکسان ) برای پرونده ها داشت .
وثوق احمدی ادامه داد: در مقررات جدید آئین نامه نقل و انتقالات با استفاده از حق فسخ یک جانبه با دستور العملی که دبیر کل فدراسیون فوتبال اعلام کرده ، بازیکنان می توانند ازآخرین روز لیگ تا نخستین بازی فصل جدید به صورت یکجانبه قراردادشان را فسخ کنند.
رئیس کمیته تعیین وضعیت همچنین به محرمانه بودن محتویات پرونده های مفتوح در این کمیته اشاره کرد و گفت: اگر پرونده در کمیته تعیین وضعیت مفتوح باشد موضوع نباید رسانه ای شود بنابراین اظهار نظر درخصوص آن نیز تا پیش از صدور رای ممنوع است .
وی همچنین مهلت رسیدگی به این پرونده ها را ۳۰ روزه اعلام کرد و افزود: این مهلت برای یک دوره ۳۰ روزه دیگر نیز قابل تمدید است و حداکثر در مدت ۶۰روز این پرونده ها بایددر کمیته رسیدگی شود.
احمدی تصریح کرد: وکلای باشگاه ها یا باید وکیل دادگستری باشند که با وکالت نامه رسمی می توانند در این کمیته حضور یافته و از موکلان خود دفاع کنند اما اگر وکیل نیستند برای دفاع از موکل خود باید وکالت نامه رسمی با قید اجازه دفاع را داشته باشند .
وی اضافه کرد: مقررات اجازه اخطار، توبیخ ، جریمه نقدی و ممنوعیت از نقل و انتقالات چه برای بازیکنان داخلی و خارجی را به کمیته تعیین وضعیت اعطا کرده و همچنین مهلت ۳۰روزه برای انجام تعهدات در نظر گرفته شده است .
بری مثال باشگاهی که با بازیکنش قرارداد ۱۳۰ میلیون تومانی دارد و هرماه باید ۱۰ میلیون تومان از مبلغ قراردادش را به این بازیکن پرداخت کند اگر به تعهدات خود پس از ۳۰ روز عمل نکرده باشد این کمیته می تواند یکی از موارد چهار گانه اخطار، توبیخ ، جریمه نقدی و ممنوعیت از نقل و انتقالات را اجرا کند و این همان موضوعی است که باشگاه های استقلال و تراکتور سازی را به دلیل انجام ندادن تعهدات خود با رای فیفا مواجه کرد.
این مسئول گفت: باشگاه ها باید توجه داشته باشند شاید در همان مرحله نخست با محرومیت از نقل و انتقال بازیکن داخلی و خارجی مواجه شوند.
وی درخصوص مالیات بازیکنان نیز گفت در گذشته برخی بازیکنان قراردادهایی داشتند که باشگاه مکلف به پرداخت مالیات بازیکن می شد و باشگاه نیز پرداخت نمی کرد و کمیته انضباطی نیز رای خود را در این خصوص صادر می کرد اما در آئین نامه جدید تصریح شده که مالیات مطابق قانون باید توسط شخص بازیکن پرداخت شود.
رئیس کمیته تعیین وضعیت در خصوص برخی بندها درمورد پاداش ها افزود: به طور مثال در قرار داد مهاجمی برای زدن هر گل پاداشی پیش بینی شده که این مبلغ به تعهد باشگاه در برابر بازیکن اضافه می شود ، قرارداد بازیکنان فوتبال ایران که قراردادهای میلیاردی است در واقع باید ۴۰ تا ۵۰ صفحه باشد و باید به تمامی جزئیات پرداخته شود اما در این قراردادها آنقدر به مسایل به صورت کلی پرداخته شده که در زمان اجرا آنان را با مشکلات زیادی روبرو می کند.
وی اظهار داشت:بازیکنی که در قید قرارداد باشگاهی است ۶ ماه پیش از پایان قراردادش باید با اطلاع به باشگاه فعلی با باشگاها دیگری قرارداد ببندد این قانوان باید در کشور ما ایجاد و فرهنگ آن نهادینه شود.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.